Langoustines met Pernod à la Mevrouw Meijer

Langoustine and Pernod-butter

Stond al lang op de lijst met uit te proberen gerechten: langoustines met Pernod-boter in de oven. Hadden we ooit gezien in een filmpje op Foodtube met Richard Meijer van restaurant Mevrouw Meijer in Rotterdam (vanaf 2:50 komen de langoustines aan de beurt):

Zo simpel kan lekker dus zijn.

Langoustines onthoofden (koppen nooit weggooien, veel te lekker, zie hieronder), staarten doormidden snijden en darmkanaal verwijderen. Intussen boter met Pernod zachtjes smelten en dat over de staarten gieten. Als je wilde venkel hebt is dat ook lekker om erover te doen. Zet alles een paar minuten in oven van 180 graden zodat ze net worden zijn.

Van de koppen trokken we een langoustine-bouillon met wat o.a. ui, bleekselderij en venkel. En die gebruikten we dan weer voor een mooie roze risotto.

1 reactie op “Langoustines met Pernod à la Mevrouw Meijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>