Moelleux aux chocolat

Moelleux: death by chocolate

Dit is geen titel van een nieuwe policier met Alain Delon maar een een weldadig trage chocolade-lava op je bord. Om een vorstelijk maal definitief mee af te sluiten.

Het dessert zou als molten lava in de jaren tachtig zijn bedacht door Jean Georges Vongerichten in New York. Maar dat wordt natuurlijk betwist – het gerecht zou al jaren bestaan in Frankrijk. Geen idee wat waar is. Doet er ook niet toe om er van te kunnen genieten.

Moelleux - death by chocolate

Het lijkt  zo ingewikkeld: een stevige cakeje waarvan de nog warme chocoladevulling er tergend langzaam uitloopt. Maar dat is het niet. Want we volgde braaf dit recept van Jeroen Meus voor de moelleux die altijd lukt. Die man die alles makkelijk doet lijken.

Moelleux - death by chocolate

Je schijnt er ook nog wat espresso in te kunnen doen, om een mokka smaak te geven. Wij deden er in ieder geval een paar vlokjes zeezout over. En een bolletje pruimenijs met Pedro Ximenez er naast.

Voilà: death by chocolate.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.