Zelf bereid feestmaal @ Keizer Culinair

In plaats van een “lui” nieuwjaarsdiner, heeft S. met zijn collega’s de handen uit de mouwen gestoken bij Keizer Culinair. Een hele avond koken en vervolgens alles zelf opeten. Dit hebben we gemaakt en gegeten:

  • Pain perdu met taleggio en cantharellen en morieljes: het traditionele wentelteefje met een heerlijke luxe vulling van een mooie Italiaanse kaas en gedroogde paddestoelen.
  • Tarte tatin van gecaramelliseerde rode ui met gegratineerde crottin: omgekeerde taart van bladerdeeg, die gebakken wordt met de deeglaag omhoog waarna hij bij het serveren omgekeerd wordt zodat de vulling zichtbaar wordt. In dit recept met een vulling van rode ui op smaak gemaakt met tijm en honing, geserveerd met gegratineerde zachte geitenkaas en salade van cresson (waterkers).
  • Pastinaaksoep met coquille Saint Jacques en kruidenbroodjes: zacht romige soepje van een witte wortel met een lichte smaak van anijs (door de Noily Prat), daarin een gegrilde coquille afgemaakt met kervel.
  • Hertenbiefstuk met truffeljus, savooienkool en pompoen: filet van hert met een winterse saus op basis van rode wijn en afgemaakt met tapenade van truffel, geserveerd met gestoofde savooienkool en een mousse van pompoen.
  • 3 koningen frangipanetaartje met kweeën en vanilleroom: bladerdeegtaartje met een vulling van amandel daarbij een frisse zoet zure compote van kweeperen en een vanilleroom…
  • … en tot slot chocolade sinaasappelkoekjes met koffie.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.