Pasta ai frutti di mare

Zalige verse zelfgemaakte pasta met veel visbeesten in een simpele saffraansaus.

Pasta maken en koken, venusschelpen in schaal met water zetten. Mullen kort in geheel in de oven tot ze gaar zijn. Dan fileren. En wat saffraan weken in glas witte wijn.

De St. Jakobsschelpen kort gebakken en uit de pan halen wanneer ze  goud gebakken zijn. Gehakte knoflook  in diezelfde pan doen met olijfolie en mespunt chilivlokken.  De gamba’s (zonder kop maar ongepeld) erbij en na een minuutje ook de uitgelekte venusschelpen. Vuur hoog, het glas wijn met de geweekte saffraan er bij en kort stoven tot alle schelpen op zijn. Dan nog een beetje tomatenpuree en scheut room erin om af te maken. Op het laatst de mul in stukken en de St. Jakobsschelpen erbij. Saus over de pasta en dan opdienen. En daarna de pan uitlikken.

G. had  perentaart gebakken als dessert, ook verrukkelijk. Niet in het minst door het heerlijke glas Ariyanas Dulce. Een dessertwijn uit Andalusië, gemaakt door Bodega Bentomiz. Fris, beetje rins maar met heerlijke diepte.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.