Gefrituurde artisjok bij Nona Betta

In Rome: Nonna Betta, cucina kosher

Nonna Betta is een beetje toeristisch maar tenminste open op zondagavond. Cucina kosjer, Joods-Romeins, dus veel gerechten me artisjok die net weer volop verkrijgbaar is. Maar ook hier en daar wat subtiele Midden-Oosterse invloeden.

Nonna Betta, cucina kosher

Om te beginnen aten we wat gefrituurde antipasti: baccalà (gedroogde kabeljauw die weer geweekt is en vervolgens gefrituurd), mozzarella in carrozza (tussen 2 stukjes brood), supplì al telefono (kroketjes van risotto met mozzarella – die lekker lange draden trekken, vandaar de telefono), fior di zucca (de bloem van pompoen of courgette, gevuld met mozzarella en ansjovis; inmiddels maken we dat ook wel eens zelf),  en nog een soort kaaskroketachtig iets.

En verder: parmigiana di carciofi (laagjes artisjok in tomatensaus en mozzarella) en spaghetti con spigola e carciofi (zeebaars en artisjok).

Als dessert konden we kiezen uit een hele tafel vol met vers gebak. We kozen een torta di coco en een torta di ricotta con marmellata. De wijn was een Shiraz uit Israel (want de Sangiovese was op).

Allemaal lekker (en stukken beter dan bij Gigetto een eindje verderop).

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.