Nonna Betta, cucina kosher

Nonna Betta is een beetje toeristisch maar tenminste open op zondagavond. Cucina kosjer, Joods-Romeins, dus veel artisjok die net weer volop verkrijgbaar is.

Om te beginnen wat gefrituurde antipasti: baccalà (gedroogde kabeljauw die weer geweekt is en vervolgens gefrituurd), mozzarella in carrozza (tussen 2 stukjes brood), supplì al telefono (kroketjes van risotto met mozzarella – die lekker lange draden trekken, vandaar de telefono), fior di zucca (de bloem van pompoen of courgette, gevuld met mozzarella en ansjovis; hier een mooie uitleg hoe men dat maakt),  en nog een soort kaaskroketachtig iets.

En verder: parmigiana di carciofi (laagjes artisjok in tomatensaus en mozzarella) en spaghetti con spigola e carciofi (zeebaars en artisjok).

Als dessert konden we kiezen uit een hele tafel vol met vers gebak. We kozen een torta di coco en een torta di ricotta con marmellata. De wijn was een Shiraz uit Israel (want de Sangiovese was op). Eerlijk gezegd best lekker.