Ristorante Ar Galletto, Roma

Ouderwetse osteria aan Piazza Farnese: maar liefst 4 obers voor één ruimte met zo’n 12 tafels. Zeer vlot en goedgehumeurd. Je komt binnen langs de schalen met antipasti en de grote vleessnijdmachine. Dus gelijk maar een portie San Daniele ham en gefrituurde (en met kaas en ansjovis gevulde) courgettebloemen besteld.

Dan trofie (één van de duizenden vormen van pasta – ongeveer de vorm van een slanke dadelpit) met truffel voor haar en gegrild lam voor hem. En nog wat bijgerechten: met het lam geroosterde aardappelen, cicoria (kruising tussen spinazie en rucola – in olie en knoflook gesmoord) en gestoofde artisjok.

Tenslotte nog een stuk een ricottataart met chocolade en een cuore caldo di cioccolata. We dronken voor het eerst sinds tijden weer eens een Chianti Classico (maar ben de naam vergeten).

Ontzettend lekker allemaal.

Update 2016: het hele interieur is opgeleukt en gemoderniseerd. Of het eten nog steeds ouderwets lekker is weten we niet – gaan we de volgende keer in Rome uitproberen.