Ristorante Ar Galletto, Roma

In Rome: Osteria Ar Galletto

Ar Galetto is een ouderwetse osteria aan Piazza Farnese. Je komt binnen langs de schalen met antipasti en de grote vleessnijdmachine. Dus we hebben gelijk maar een portie San Daniele ham en gefrituurde (en met kaas en ansjovis gevulde) courgettebloemen besteld.

Dan trofie (één van de duizenden vormen van pasta – ongeveer de vorm van een hele slanke dadelpit) met truffel voor haar en gegrild lam voor hem. En dan nog wat bijgerechten: zoals met het lam geroosterde aardappelen, cicoria (kruising tussen spinazie en rucola – in olie en knoflook gesmoord) en gestoofde artisjok.

Tenslotte nog een stuk een ricottataart met chocolade en een cuore caldo di cioccolata. We dronken voor het eerst sinds tijden weer eens een Chianti Classico (maar ben de naam vergeten).

Simpel gezegd een heel fijn restaurant met lekker ouderwets eten voor een schappelijke prijs – ondanks de toplocatie. Alles loopt gesmeerd dankzij maar liefst 4 goedgehumeurde obers voor één ruimte met zo’n 12 tafels.

Update 2016: het hele interieur is opgeleukt en gemoderniseerd. Of het eten nog steeds ouderwets lekker is weten we niet – gaan we de volgende keer in Rome uitproberen.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.