Ditirambo

Ditirambo Roma

We waren er al eerder langs gelopen en een blik op de kaart maakte ons nieuwsgierig: niet de standaardgerechten maar mooie, moderne variaties daarop. De dikke madrone die in de deuropening pasta zat te rollen was ook een goed teken.

Dus ’s avonds, na een glas wijn bij Enoteca L’Angolo Divino niet getwijfeld: naar Ditirambo! De antipasti lieten we even schieten, we gingen meteen aan de pasta: met krabsaus voor haar, al sugo di faraona e spinaci voor hem (saus van parelhoen en spinazie).

En daarna een trittico di faraona (parelhoen op 3 wijzen klaargemaakt: gebraden boutje, gebakken balletje en in bladerdeeg gebakken filet) en tris di baccalà (kabeljauw, ook op 3 manieren: gebakken op een puree van kikkererwten, ingemaakt in een zoetzure tomatensaus en gefrituurd). Daarbij maar weer eens cicoria en een salade van venkel, sinaasappel en granaatappel.

Om af te sluiten met een semifreddo alle nocciole en een zabaglione di fragole.

Een paar glazen Montepulciano d’Abruzzo bij het eten en nog een bitter van het huis na. Gelukkig hoefden we maar een paar straatjes door om om te rollen.

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.