Lunch bij Gargani

In Rome: lunch bij Gastronomia Gargani

Onderweg naar Villa Borghese sloeg ter hoogte van de Via Veneto de hongerklop toe. Net op een plek waar voornamelijk dure en lelijke restaurants zitten.

Maar in een zijstraatje stuitten we op Gargani: een vol overdekt terras buiten aan de  straat. Bleek dat je eerst binnen iets moest bestellen. Natuurlijk in rumoerig gedrang want iedereen heeft honger.

Tavola calda

Maar dat is het waard: het is een tavola calda (letterlijk: warme tafel), wat wij een snack bar zouden noemen. En dan op z’n Italiaans: geen industrieel gemaakte vette happen maar enorme koelvitrines met allerlei lekkers wat ter plekke is gemaakt: salades, groenten, pasta’s, taarten en zo meer.

Sommige dingen zoals de gegrilde groente en salades krijg je meteen opgeschept, andere dingen worden eerst nog opgewarmd – die worden dan aan je tafel gebracht. Een drukte van belang maar alles loopt op rolletjes. En vooral: alles is lekker.

Rotolo en Torta di spinaci

Zij koos een paar plakken rotolo met ricotta en spinazie. En gemarineerde artisjok, cicoria en venkelsalade met sinaasappel. Hij koos een torta di spinaci, ook een gemarineerde artisjok, gegrillde courgettes en een tomaten-, en artisjok salade. In alle drukte zeer gesmikkeld.

Net als ‘Gusto een eenvoudig maar goed lunchadres.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.