Panelle e fritella Palermitana

Panelle zijn gefrituurde kikkererwtenkoekjes. Je maakt eerst een dikke pap met kikkererwtenmeel, water, peterselie en zout. Dat stort je op een glad oppervlak en smeer je uit tot een laag van ongeveer  3 mm (lukte niet want niet glad genoeg – volgende keer het meel eerst goed zeven). Laten stollen en dan in driehoeken snijden en frituren in olijfolie. Opdienen met zout en citroensap.

Fritella Palermitana

De fritella is een stoofpot van tuinbonen en artisjok (en pancetta, een paar eenzame meiknolletjes, wat erwtjes en drie aardappelen). In witte wijn en bouillon. En oregano.

De gerechten komen uit respectievelijk Cucina Siciliana van Clarissa Hyman en Eten in Italië van Antonio en Priscilla Carluccio.

En we dronken er natuurlijk Siciliaanse wijn bij, uit de pas ingeslagen voorraad Cerasuolo di Vittoria van Planeta.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.