Lekker slow bij Restaurant Merkelbach

We hebben heel erg lekker gegeten bij Restaurant Merkelbach. Op misschien wel één van de mooiste plekken van Amsterdam: in huis Frankendael in het gelijknamige park  in Watergraafsmeer. Bij lekker weer is het ook mogelijk om in de mooie tuin te zitten, maar wij zaten nu binnen. Te fris buiten.

Goede sfeer, mooie omgeving

Binnen hangt een prettige sfeer: rustig en modern, in spannende kleurcombinatie geel en grijs. Goed contrast in het oude statige gebouw. En de bediening is er aangenaam: attent en deskundig, niet te popi maar ook niet te stijf. Alleen in het begin duurde het wat lang voordat we iets te eten kregen. Had misschien te doen met de trouwerij die in een ruimte ernaast bezig was.

Slow & lekker

Over het eten niets dan lof! Goede uitgesproken smaken en verrassende combinaties zonder vergezocht te zijn. Veel kruiden en alles heel erg vers. Merkelbach is aangesloten bij de Slow Food Chefs Alliantie die koken met zoveel mogelijk lokale en seizoensproducten koken, volgens de gedachte van Slow Food: lekker, eerlijk en puur.

We begonnen met een grote schaal gemengde antipasti met onder andere fijne vleeswaren, geroosterde paprika’s, ingemaakte uien, caponata, tonijn, burrata en nog meer heerlijkheden.

Dan de voorgerechten: hij nam makreel en escabeche met paprika coulis en een groene salade. Prachtige zoet-zure combinatie. Zij koos voor een salade met gekonfijt konijn met meiraapjes en gegrillde wortel. Beetje Marokkans gekruid met komijn. Zalig.

De hoofdgerechten: gebakken zeebaars op groentebedje met jonge aardappelen, kokkels en zeekraal. Opnieuw: ontzettend lekker. Heel veel smaak en finesse. Verder een stoofpot van voorjaarsgroente: tuinbonen, artisjokken en asperges. Zelden deze groente zo goed geproefd: de kok weet alle smaken te laten spreken en toch geraffineerd te blijven.

We sloten af met een royale panna cotta met koffie caramel en een kaasplank met mooie en bijzondere kazen.

De wijn (een Fleurie) was lekker maar niet heel bijzonder. Desondanks wordt dit vast één van onze favoriete restaurants.

Restaurant Merkelbach
Restaurantmerkelbach.nl
Middenweg 72, Amsterdam
telefoon 020-6650880
– ’s maandags gesloten

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.