Terug van reis in Italië. Hoog in de bergen in de Dolomieten en Zuid-Tirol. Onvoorstelbaar dat dat ook Italië is. Want zeer Oostenrijks. Zo ook de keuken. Stevige kost, maar erg lekker als je de hele dag in de bergen rondgelopen hebt.

We aten veel Knödel, in allerlei varianten: met Speck (niet zozeer hollands spek, eerder zoals Serrano ham: gedroogd en gerookt) in de soep, met brandnetel en tomaat, met spinazie en zuurkool. En zelfs met abrikozen en vanilleroom. De lekkerste aten we bij Knödl Moidl. Geserveerd door een dementerende oude man.

Verder vaak polenta: met paddestoelen of wildragout. Met daarbij wijnen uit de streek zoals Lagrein van  Schreckbichl of Pinot Bianco van Elena Walch.

Heerlijk gebak ook, zoals de klassieke Apfelstrudel en Buchweizentorte (boekweittaart met een laagje jam gevuld). En een heerlijk zoete omelet met Preiselbeeren (vossebessen). Het lijkt op een luchtige dikke pannenkoek met heel veel eieren.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.