Bresse kip - Poulet de Bresse

We hebben een echte Bresse kip van de Kweker (Pieter van Meel) gehaald, de Rolls-Royce onder de kippen. Je koopt ze met kop en poten er nog aan, zodat je ziet wat je in huis haalt. Dus je moet het beestje nog wel even zelf uit elkaar halen en schoonmaken. Maar wat een traktatie, zoveel smaak!

We hebben haar langzaam gebraden: 2,5 uur op 80 graden en dan nog 30 minuten op 200 graden voor een knapperig bruin velletje. Alleen gevuld met knoflooktenen, rozemarijn en tijm.

Daarbij sperziebonen met knof, gesmoorde worteltjes en grof geprakte aardappelen (zoals de kapotte krieltjes van Marjoleine de Vos).

Was ook blij om echte Hollandse sperziebonen te vinden in plaats van die Keniaanse die ik sowieso boycot. Absurd, dat Albert Heijn zelf in dit seizoen alleen bonen uit Kenia verkoopt!

Daarbij Beta Delta van Alois Lageder, een heerlijke Chardonnay – Pinot Grigio.