Bresse kip – Poulet de Bresse

We hebben een echte Bresse kip van de Kweker (Pieter van Meel) gehaald, de Rolls-Royce onder de kippen. Je koopt ze met kop en poten er nog aan, zodat je ziet wat je in huis haalt. Dus je moet het beestje nog wel even zelf uit elkaar halen en schoonmaken. Maar wat een traktatie, zoveel smaak!

We hebben haar langzaam gebraden: 2,5 uur op 80 graden en dan nog 30 minuten op 200 graden voor een knapperig bruin velletje. Alleen gevuld met knoflooktenen, rozemarijn en tijm.

Daarbij sperziebonen met knof, gesmoorde worteltjes en grof geprakte aardappelen (zoals de kapotte krieltjes van Marjoleine de Vos).

Was ook blij om echte Hollandse sperziebonen te vinden in plaats van die Keniaanse die ik sowieso boycot. Absurd, dat Albert Heijn zelfs in dit seizoen alleen bonen uit Kenia verkoopt!

Daarbij een heerlijke Chardonnay van Alois Lageder.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.