orontes-west

Restaurant Orontes West: vanzelfsprekend lekker

We hebben gegeten bij Orontes West. Het is één van onze favoriete restaurants in Amsterdam. Geen trendy gedoe, geen kapsones. Maar vanzelfsprekende gastvrijheid in een eenvoudig familierestaurant. En verse, heel goed klaargemaakte Turkse gerechten.

Vooraf natuurlijk wat mezze: zoals babaganuç (op houtskool gegrilde aubergine, tomaat en peper met verse munt en granaatappelsaus – de lekkerste die ik ooit heb gegeten), walnotensalade (walnoten, peperpuree, olijfolie, sesampasta en granaatappelsaus) en sigara borek (in bladerdeeg gerolde en in olie gebakken fetakaas).

We wilden zelfs nog meer bestellen maar men waarschuwde attent dat dat misschien wat veel zou worden. En dat we altijd nog bij konden bestellen. Dat bleek een goed advies: men heeft hier royale porties.

Als hoofdgerechten namen we alles van de houtskoolgrill: zij een hele zeebaars met salade, hij de lamsspies met yoghurt-komkommersalade. En bulgur.

We dronken daarbij een Spaanse Chardonnay waarvan de naam mij ontschoten is. Niets bijzonders, maar ook helemaal niet duur.

We sloten af met een lekkere baklava met espresso en muntthee.

Orontes West

Hugo de Grootplein 8
1052 KW Amsterdam
020 6847758

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.