Keith Floyd

Keith Floyd is niet meer

De eerste serie kookprogramma’s die ik ooit volgde was Floyd on Fish. Keith Floyd, een beetje arrogante Engelsman met een rappe tong en fijne neus voor goed eten. Met veel schwung stond hij in allerlei keukens: in toprestaurants maar ook bij eigenwijze Franse boerinnen die het drie keer beter wisten. Of midden op het strand, achter een primusbrandertje.

Hij was de uitvinder van het genre. Floyd on France, Far Flung Floyd zijn nog een paar series die ik mij herinner. Soms kreeg hij ruzie of was hij licht aangeschoten, “I’ll have a quick slurp while you watch the meat brown”. Maar altijd werd het interessant en kreeg je zin in koken.

We drinken op hem. Here’s to Keith!

Keith Floyd door Jenny Zarins

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.