Voor deze heerlijke risotto met Sint Jakobsschelpen en prosecco maak je eerst een gewone risotto (hier staat een goed basisrecept) met goede risotto rijst als carnaroli of vialone nano, visbouillon en een scheutje prosecco.

Dan, wanneer de rijst gaar is, in dobbelsteentjes gesneden nootjes van de Sint Jacobsschelpen door de risotto scheppen. Flink boter er door roeren.

Afmaken met prosecco erover

En ten slotte een paar flinterdun gesneden plakjes van de schelpdieren over de hete risotto. Zodat ze net niet meer rauw zijn maar nog heel erg zacht. Om het af te maken nog een scheutje prosecco er over bij het opdienen zodat het bruist op tafel. Zo ongelooflijk lekker!

Risotto met Sint Jakobsschelpen en prosecco

(uit Made in Italy van Giorgio Locateli – met een hoofdstuk van ruim 70 pagina’s alleen al over risotto)

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

Chef Bart Desmidt zet ook de combinatie van sint-Jacobsvruchten met risotto op het menu van zijn restaurant Bartholomeus in Konkke-Heist. Gisteren was de chef te gast in het programma ‘In de keuken’ op Canvas. Daar bereidde hij zijn gerecht voor de camera. Ook acteur Steven Van Watermeulen maakte het gerecht klaar. Wie interesse heeft in het recept kan naar canvas.be/indekeuken surfen. Daar staan ook videofragmenten om de moeilijkste stukken te herbekijken. In de keuken kan je elke dinsdag om 20.40u op Canvas zien.

Was inderdaad een boeiende aflevering van In de keuken – eerlijk gezegd toch wel één van onze favoriete kookprogramma’s op TV. En het gerecht van Bert Desmidt, Sint-Jacobsvrucht met truffel, sherry en risotto, lijkt me hemels!

Trouwens interessant om te zien hoe Canvas het recept combineert met de fragmenten waarin het wordt klaargemaakt – daar heeft de ploeterende amateurkok nog eens iets aan!
http://programmas.canvas.be/in-de-keuken/recept-sint-jacobsvrucht-met-truffel-sherry-en-risotto/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.