A. en R. waren te gast: vooraf een salade van veldsla met blauwe kaas, walnoot en peer. Wat venkelsalami en balsamico-uitjes.

Dan een wild zwijn rug (van een lokale jager uit Brandenburg). We braadden deze in de oven met wat teentjes knoflook. In totaal ongeveer 45 minuten in de oven – eerst een kwartier op 250 graden, daarna 30 minuten op 180 graden). We serveerden er een lekkere wildsaus erover.

Gebraden wild zwijn rug met wildsaus @ Flickr

Daarbij aten we gnocchi met salieboter, wat gekarameliseerde witlof met tijm (hier staat hoe je die makkelijk kunt maken) en langzaam gestoofde rode kool.

Gebraden wild zwijn rug met gnocchi, salie, witlof en rode kool @ Flickr

We dronken er een Cerasuolo di Vittoria van Fondo Filara bij. En sloten af met een chocolade-speculaas mousse na. Zucht.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Goedenavond,
    ik heb een everzwijnrug voor 6 personen en kan geen goed recept vinden. Ik begreep dat jullie zwijn net te gaar was. Hoe adviseren jullie mij deze te bereiden. Erbij een cranberrie/sinaasappel compote en spruitjes.
    ik hoor graag julliecsuggestie.

    Vriendelijke groet,

    Judith

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.