Zwitserse gerstesoep

Klinkt biologisch-dynamisch maar is gewoon een boers recept, opgepikt in het Engadin in Zwitserland: stevige groentesoep met parelgerst. Daar doet men er ook nog bündnerfleisch erbij. Hadden we even niet in huis.

Je maakt het met geslepen gerst, ook wel parelgort genoemd. Dat hoeft niet voor te weken. Dus je maakt gewoon een lekkere groentesoep met bijvoorbeeld ui, wortel, selderij, laurier, paddestoelen, paar gekneusde peperkorrels en wat Tiroler Speck (niet zozeer spek zoals wij dat kennen; heeft meer van een mooie ham zoals Parmaham, maar dan gerookt – hier kun je zien hoe het wordt gemaakt). En laat de gerst hierin klein uurtje meekoken. Dat is alles.

Of kijk hier voor een nog stevigere variant.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.