Pasta met truffelsaus

Spaghetti with truffle sauce

Truffeltijd. Althans, in Umbrie, Piemonte en vast ook in de Dordogne. Kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Eetschrijver (mooi vak!) Gerrit Jan Groothedde probeert de Chinese truffel, die voor verleidelijke prijzen wordt aangeboden. Maar is niet overtuigd.

Wij doen het vooralsnog even met een potje truffelssaus met maar liefst 2% zwarte wintertruffel: pasta koken, room zachtjes aan de kook brengen. Potje truffelsaus erbij en nog even in laten koken tot het een beetje indikt. Beetje Parmezaanse kaas erin en dan de gekookte pasta erdoor scheppen en opdienen. En naar smaak nog wat Parmezaan en peper erover. Toch 100% lekker.

(En dan de volgende keer echte truffels, bijvoorbeeld in deze gnocchi met truffelsaus…)

4 reacties

Waar kan ik deze truffelsaus aanschaffen in amsterdam?
Echte truffels haal ik op de noordermarkt of bij Fred de Leeuw.. nog andere aanraders in A’dam (oud zuid) ?

Hallo Anna,
Wij kochten deze bij De Kweker, een groothandel voor restaurants (kwestie van de juiste connecties ;-). Ik denk dat deze ook wel bij de betere smikkelzaken te krijgen is (Caulils, Casa del Gusto, il Mattarello). Maar kan vast niet tippen aan de echte verse truffels. Gaan we gauw ook weer eens doen.

De kweker is mij bekend, bedankt voor de informatie!
Inderdaad er gaat niets boven echte verse truffels maar voor een gezellige pasta voldoet deze vast prima. Ga het proberen!

Ben vaak op zoek naar andere varianten met truffel. Bijvoorbeeld venkel & rucola of aardappel-ei (in grove stukken) salade met truffel als bij gerecht.
Ben benieuwd naar het volgende gerecht! :-)

Schepje truffelsaus door de aardappelpuree met andijvie of geroerbakte witlof… Heerlijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.