Lofzang op de mezze

Mezze

Mezze zijn eigenlijk de lekkerste gerechten die ik kan bedenken. En als het aan mij ligt bestaat de hele maaltijd uit mezze. Een tafel vol lekkers. Veel afwisseling: warm, koud, pittig, mild. Knapperig en zacht. Zoet, zuur, zout én bitter. Vlees, vis en vegetarisch. De mogelijkheden zijn onbeperkt. En dat allemaal in één maaltijd. Of zelfs in één gang.

Dat is meteen ook wel eens het probleem: daarna moet je eigenlijk geen hoofdgerecht meer eten. Valt dan altijd wat tegen. Zo ook in restaurant Selina in Utrecht. Maar wie zeurt daar nog over, na zulke lekkere mezze? Ik niet.

We aten onder andere: börek, dolma’s, walnoot-feta salade, tonijn, gesmoorde paddestoelen, lamsgehaktballetjes in pittige saus, spinazie in yoghurt, kikkererwten, gesmoorde courgettes, auberginesalade. En nog meer.

Daarbij een rode wijn uit Anatolië, de Kavaklidere.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.