Confijten kan met fruit en suiker. Maar ook met vlees. Dan wordt het heel langzaam en zachtjes in (eigen) vet gegaard en daarin uiteindelijk ook bewaard. Hier staat een recept dat we eerder maakten.

Wij hebben dat deze keer niet zelf gedaan. Maar het is wel ideaal om een paar van die geconfijte boutjes in de koelkast te hebben voor regenachtige zondagen.

We hebben ze in hun eigen vet zachtjes opgewarmd – braden of koken hoeft niet , ze zijn immers al gaar – met nog een takje rosmarijn en wat gekneusde teentjes knoflook en een scheut witte wijn erbij. Opgediend met aardappelpuree en gesmoorde zuurkool. Maar je kunt ze ook even onder de grill leggen om het velletje knapperig te krijgen.

We dronken een fles Auxerrois van de Apostelhoeve.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.