Lanz kocht!

Lanz kocht!

Update: eeuwig zonde maar dit programma wordt niet meer uitgezonden. En is inmiddels ook niet meer te vinden in  het video archief van ZDF. Wel zijn er nog verschillende afleveringen op Youtube terug te vinden.

 

Smakelijke chaos

Zou je misschien niet verwachten op de Duitse tv maar Lanz kocht is een heerlijk chaotisch kookprogramma waarin live van allerlei lekkers wordt klaargemaakt – door 5 Duitse topchefs tegelijk.

Iedere chef verzorgt een gang binnen een gemeenschappelijk thema. Er is een lichte competitie en wordt soms wat gebakkeleid, altijd met humor. En bovenal soepel gemodereerd door Markus Lanz.

Onze held Alfons Schuhbeck

De bezetting is wisselend. Soms komt bijvoorbeeld de Hamburger Tim Mälzer, de kok met de Grote Bek. Of de Keulse clown Horst Lichter met de Grote Snor.

Maar vaste kracht is de immer serieuze Beierse allesweter Alfons Schuhbeck. Van hem hebben we inmiddels al veel geleerd en gekookt.

Geleerd dan vooral uit zijn mooie kookboek Meine Küche der Gewürze. En gekookt hebben we al verschillende prachtige gerechten van hem, zoals:

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.