Witte bonensoep met gerookte forel

Wat een heerlijke soep! Naar recept van Alfons Schuhbeck. Zacht en zoetig. En deze soep maakten we ook wel eens met gebakken St. Jakobsschelpen.

Met de subtiele smaak van de citroenschil en gember bij de gekookte bonen. Niet sterk aanwezig maar precies genoeg om te proeven en de soep diepte te geven. Of hoe je dat ook noemt.

Hier is onze eenvoudige versie van het recept (in het origineel wordt gerookte paling gebruikt en worden en nog gekruide croutons bijgemaakt – misschien nog lekkerder):

Recept voor witte bonensoep met gerookte forel

Ingrediënten voor 4 personen
  • 200 g gerookte forel
  • flink stuk citroenschil – met zo min mogelijk wit
  • 600 g witte bonen uit blik (afgespoeld)
  • 3 schijfjes verse gember, geschild
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 700 ml groentebouillon
  • 250 g room
  • paar eetlepels boter
  • nootmuskaat
  • zout & verse zwarte peper
  • milde chilipoeder
  • paar takjes vers bonenkruid (of marjolein of majoraan)
Bereiding
  1. Eventueel de forel schoonmaken. De knoflooktenen in kleine plakjes snijden. De bonen afspoelen en uit laten lekken.
  2. Doe de bonen met het bonenkruid (of de alternatieven), citroenschil, gember en knoflook in de bouillon en breng net tegen de kook. Laat het dan zo’n 10 minuten doortrekken – maar niet koken.
  3. Dan kunnen de takjes kruiden, de gember en citroenschil eruit. En de room en boter erbij. Samen met wat peper & zout, chili en nootmuskaat. Dat alles met een staafmixer glad en schuimig maken tot een mooie dikke maar zeker nog vloeibare soep.
  4. De vis in stukjes in het bord en dan de soep er over. En eventueel croutons als laatste er bij.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.