Loods in Noord

Het was een bijna Siberische fietstocht vanuit het centrum van Amsterdam naar restaurant Hotel de Goudfazant in Amsterdam Noord. 

Je komt dan aan op een natte donkere parkeerplaats. Met Poolse vrachtwagens en een stapel banden. Aan de overkant van het water zie je nog wat lichtjes van de stad. Het waait.

Er staat een loods met een oranje deur. Die dan maar door. En dan ben je in Hotel De Goudfazant. Een enorme ruimte (1200 m2 volgens de site), verdeeld in een grote hal met wat nog wat kleinere, min of meer afgescheiden ruimtes er omheen. De open keuken en het toiletblok zijn er  los ingebouwd.

Maserati Biturbo

Er staan ook auto’s binnen. Maar wel een zeldzame Maserati Biturbo, Ferrari Testarossa, een puntgave Citroen CX en een mooie BMW 2002. Kan geen designlamp tegenop.

Ondanks de enorme ruimte, de industriële sfeer en de onopgesmukte inrichting is het er heel prettig. De eetzaal zoemt en de obers spoeden zich naar de tafels.

Lekker eten

En we hebben er bovenal heerlijk gegeten. We deden ons te goed aan onder meer en onder andere:

  • King Crab-poten met citroenmayonaise
  • terrine van fazant
  • risotto met artisjokken, spinazie en cantharellen
  • geroosterd piepkuiken met haricots verts en appelrabarbercompôte
  • fazant met fazantenworstjes, zuurkool en pruimedanten
  • perenfrangipane met sinaaappelkaneelijs
  • hemelse modder met amandelcrunch
  • speculaaspudding met punch en witte chocolade-ijs

… en dronken een Grüner Veltliner en een rode Ribera del Duero.

Het is trendy maar aangenaam, ver weg (Amsterdam-Noord) maar toch dichtbij, groot maar niet niet lawaaierig en vooral: er wordt heel goed gekookt voor een hele schappelijke prijs. On-Amsterdams.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

1 reactie

Goedendag,
wij hebben afgelopen vrijdag bij jullie gegeten.
Super was het de heerlijke terinne van fazant en de kabeljauw en het over heerlijke toetje hemelse modder
Nog bedankt voor het recept ik ga het snel maken
groetjes Anna

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.