Wat-aten-zij-Rogacki

Vis bij Rogacki

In Charlottenburg hebben we gelunched bij delicatessenzaak Rogacki. Het ziet er van buiten niet uit maar is een niet te missen attractie voor de eetliefhebber die Berlijn bezoekt. Eigenlijk gewoon een warenhuis vol verse lekkere waren.

Allerlei soorten Matjes bij Rogacki in Charlottenburg, Berlin

Verse en gerookte vis

Van oorsprong is het een visrokerij, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een enorme winkel annex lunchgelegenheid. Met alleen al 80 verschillende soorten gerookte vis, verse vis.

Maar dan ook echt zeer vers: forellen, karpers en zo meer zwemmen in grote bakken en worden voor je neus gevangen, gedood, gefileerd en ingepakt. Of klaargemaakt) en schaaldieren.

Maar er is ook een gigantische afdeling vmet leeswaren, worsten en en talloze soorten zult. Om van de afdeling Kartoffelsalat nog maar te zwijgen.

Worst, zult en meer; bij Rogacki in Charlottenburg, Berlin

Gemoedelijke kookeilanden

Midden in alle gedrang staat men te eten; aan lange statafels of aan de toog van één van de kookeilanden (Schlemmerecken) waar alles wordt vers voor je wordt klaargemaakt.

Onduits chaotisch maar zeer gemoedelijk, als je de Berliner Schnauze een beetje begrijpt tenminste. Anders komt men misschien wat bits over. Maar het is echt goed bedoeld.

Wij aten er een heerlijke gebakken schol met garnalen, spekjes en gebakken aardappel. En haring. Met een goed glas riesling uit de Pfalz. Hier worden wij heel vrolijk van.

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.