Gerookte vis bij Rogacki, Berlin

In Charlottenburg hebben we gelunched bij Rogacki. Het ziet er van buiten niet uit maar is een niet te missen attractie voor de eetliefhebber die Berlijn bezoekt.

Allerlei soorten Matjes bij Rogacki in Charlottenburg, Berlin

Verse en gerookte vis

Van oorsprong is het een visrokerij, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een enorme winkel annex lunchgelegenheid. Met alleen al 80 verschillende soorten gerookte vis, verse vis (maar dan ook echt zeer vers: forellen, karpers en zo meer zwemmen in grote bakken en worden voor je neus gevangen, gedood, gefileerd en ingepakt. Of klaargemaakt) en schaaldieren. Maar ook een gigantische afdeling vleeswaren, worsten en en talloze soorten zult.

Worst, zult en meer; bij Rogacki in Charlottenburg, Berlin

Gemoedelijke kookeilanden

Midden in alle gedrang staat men te eten; aan lange statafels of aan de toog van één van de kookeilanden waar alles wordt vers voor je wordt klaargemaakt. Onduits chaotisch maar heel gemoedelijk, als je de Berliner Schnauze een beetje begrijpt tenminste. Anders komt men nogal bits over.

Wij aten er een gebakken schol met garnalen, spekjes en gebakken aardappel. En haring. Met een lekker glas riesling uit de Pfalz.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.