Vietnamees restaurant Chi Sing in Berlijn

Vietnamese keuken: het nieuwe Thais?

Een paar keer eerder hebben we Vietnamees gegeten. Steeds in Berlijn (in de voormalige DDR woonden zo’n 90.000 Vietnamezen, als gastarbeider naar de socialistische broederstaat gekomen). Maar nog nooit zo lekker als nu bij Chi Sing.

Het heeft de frisheid van de Thaise keuken maar is iets minder scherp. Veel zoeten en zuren en steeds afwisseling tussen knapperig en zacht. Munt, gember, limoen, citroengras, hibiscus, kokos. Een feest voor de zintuigen.

En omdat we zo lekker aten én ook nog eens in een prachtig restaurant zaten zijn we er de volgende avond weer naar toe gegaan.Weer zalig. Hip en lekker hoeft elkaar niet te bijten. Hier willen we nog veel meer van eten in 2010!

We aten onder andere:

  • Pomelosalade met zeewier en kip
  • Gebakken garnalen met rijstkorst en soja
  • Noedelsoep met gerookte tofu en waterspinazie
  • Zalm in kokosblad gegrild
  • Springrolls met groenten en met zwarte kleefrijst

… en nog allerlei andere lekkere gerechten. En jasmijnthee of een lekker glas Viognier erbij.

Update december 2013: Chi Sing in Mitte is inmiddels veranderd in District Môt; nog steeds Vietnamees en nog steeds lekker maar nu helemaal gericht op streetfood. De inrichting is drastisch veranderd, alsof je in Saigon op straat zit, inclusief brommers en telefoondraden. Van dezelfde eigenaar, maar aan de overkant zit Chèn Ché er nog wel – zie hieronder.

Aan de overkant van de straat ook nog een mooi Vietnamees theehuis waar je ook uitgebreid kunt lunchen (van dezelfde eigenaar – dus ook weer zeer verzorgd en bijzonder lekker):  Chén Chè.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.