Degelijke Duitse kost: bloed- en leverworst en ganzenbout

Nog een laatste stevig Duits maal voordat we weer terug zouden keren naar Nederland. In Wirtshaus Moorlake in Potsdam, aan de Havel. Maar dan ook écht Duits:

  • Verse Blut- und Leberwurst: zowel de leverworst als de bloedworst gekookt, niet gebakken. Daardoor nog lekker zacht van binnen. En pittig gekruid. Met zuurkool en aarappelpuree.
  • Een gigantische ganzebout: knapperig van buiten, mals van binnen. Met knödel en rode kool
  • Gebakken Snoekbaars auf Masurische Art: met stukjes ham en appel.

We dronken daarbij respectievelijk een rode Dornfelder en een witte Grauburgunder, allebei uit Baden.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.