Heilbot met citroen en rozemarijn

Eerst wat zeezout, verse rozemarijn en wat citroenschil – alleen de zest: heel dun, zonder wit – in een vijzel goed door elkaar wrijven. Dan de aardappelen (vastkokers – geen kruimige) met wat olijfolie en wat van het zout/rozemarijn-mengsel mengen en met wat partjes citroen in de oven doen op 180 graden en roosteren. Dik halfuur.

Intussen de heilbotmoten ook even inwrijven met olie en het mengsel. Wanneer dan de aardappelen bijna gaar en bruin zijn snel de heilbot in een grillpan even kort grillen en dan nog een 10 minuutjes op de aardappelen in de oven doen. Tenslotte alles op het bord en nog wat citroensap erover – heerlijk.

Het originele recept (uit Het Fishes Kookboek) gaat uit van ingemaakte citroenen – gaan we gauw ook eens maken. En we maakten ook al eens een Siciliaanse variant hierop, met kappertjes en ansjovis.

We aten er trouwens nog een eenvoudige salade van witlof en sinaasappel bij.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.