Bonensoep met spekjes

Bonensoep met spekjes

We zijn gek op bonensoep, zeker van cannellini-bonen.

Zo gemaakt:

  1. Bak wat spekjes uit in een klein beetje olijfolie. Haal ze uit de pan en houd apart.
  2. Zet in de vette pan wat gesnipperde ui, een kleingesneden selderijstengel en wortel aan. Met een paar gekneusde tenen knoflook en een paar takjes tijm en/of rozemarijn en een blaadje laurier. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuutjes zachtjes smoren.
  3. Doe er dan uitgelekte canellini-bonen (uit blik) bij en bouillon (kip – maar kan ook groentebouillon zijn) en laat alles even zachtjes doorkoken, ook weer minuut of 10.
  4. Tenslotte hebben we alles gepureerd tot een stevige dikke soep (wel eerst de laurierblaadjes er uit gehaald). En opgediend met een scheut olijfolie en de gebakken spekjes er weer in. Als vette croutons ;-)

Wil je iets verfijnders? Kan ook. Bijvoorbeeld deze zachte venkelsoep met kikkererwten.

Of deze bonensoep met gebakken St. Jakobsschelpen en vanille-boter. Nog iets meer werk, maar ook erg bijzonder en lekker..

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.