Slow Food: good, clean, fair

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen en lid geworden van Slowfood.nl:

Slow Food is een non-profit organisatie voor ecogastronomie. Wij vinden dat ons voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Het moet goed smaken. Verantwoord geproduceerd zijn, met respect voor mens, dier en milieu. En met een eerlijke vergoeding voor producenten.

In de jaren ’80 opgericht in Italië door Carlo Petrini. Aanvankelijk vooral anti-fastfood, maar gaandeweg steeds meer voor slowfood: aandacht voor de diversiteit, culturele waarde maar ook productie van ons eten. Bij de boer, bij de slager en in de keuken. En natuurlijk voor het genieten ervan. Voor ons ook niet onbelangrijk.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.