Kookboek Casa Moro over deze kip fattee:

“This is a glorious layered dish from the Lebanon, ideally suited to sharing at home with family and friends.”

Zalig en feestelijk! (zie hier hun recept, derde van boven).

Zo’n fattee maak je in laagjes: eerst knapperig, plat Libanees brood. Dan pilav met bijvoorbeeld kaneel (maar vast ook lekker met pilav met saffraan en tuinbonen), vervolgens gebakken aubergine, tomatensaus met veel knoflook en kaneel, en als laatste laag wat yoghurt, geroosterde pijnboompitten en/of amandelen. En tenslotte nog wat verse koriander.

We hebben de kippenbouten gepocheerd in plaats van gebraden (zoals Casa Moro eigenlijk voorschrijft). En konfijten zou waarschijnlijk ook heel lekker zijn, eventueel ook met parelhoen. Hoe je de bouten ook gaart, je plukt het vlees van de botten.

En klaar is je fattee.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.