Kookboek Casa Moro over deze kip fattee:
“This is a glorious layered dish from the Lebanon, ideally suited to sharing at home with family and friends.”
Zalig en feestelijk! En gelukkig staat dit recept online bij The Guardian – derde van boven).
Zo’n fattee maak je in laagjes: eerst knapperig, plat Libanees brood. Dan pilav met bijvoorbeeld kaneel (maar vast ook lekker met pilav met saffraan en tuinbonen), vervolgens gebakken aubergine, tomatensaus met veel knoflook en kaneel, en als laatste laag wat yoghurt, geroosterde pijnboompitten en/of amandelen. En tenslotte nog wat verse koriander.
We hebben de kippenbouten gepocheerd in plaats van gebraden (zoals het kookboek Casa Moro eigenlijk voorschrijft).
En konfijten zou waarschijnlijk ook heel lekker zijn, eventueel ook met parelhoen. Maar hoe je de bouten ook gaart, je plukt het vlees van de botten.
En klaar is je fattee.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.