In de Keuken: eindelijk een écht goed kookprogramma

Nog even terugkomend op het programma In de Keuken (vanavond weer om 20:40 op Canvas). Inmiddels hebben we hier een paar afleveringen van gezien. En we zijn getroffen door de prettige toon, het rustige tempo en het hoge niveau van dit programma door maker Wim Opbrouck. Heel geen personality-show, ondanks de bekende Belgen (of is dat omdat wij ze gewoon niet kennen?).

Integendeel: de aandacht gaat naar het eten, de ingrediënten en de chef. Een aantal gerechten wordt door verschillende chefkoks (met en zonder Michelinsterren) bedacht, gemaakt en toegelicht. En vervolgens worden deze door amateurkoks weer nagekookt.

Waardoor de details van het meesterschap en visie van de chefs goed naar voren komt. En tegelijkertijd de amateurs enthousiast worden door de originaliteit en inventiviteit van de gerechten. Geen wedstrijd, geen show, alleen maar goed eten.

Nu al één van de interessantste kookprogramma’s. Kan de Nederlandse televisie nog iets van leren.

Update: de serie is helaas nergens meer te vinden. Maar er is nog wel een kookboek van Wim Opbrouck’s In de Keuken.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.