Nog even terugkomend op het programma In de Keuken (vanavond weer om 20:40 op Canvas). Inmiddels hebben we hier een paar afleveringen van gezien. En we zijn getroffen door de prettige toon, het rustige tempo en het hoge niveau van dit programma door maker Wim Opbrouck. Heel geen personality-show, ondanks de bekende Belgen (of is dat omdat wij ze gewoon niet kennen?).

Integendeel: de aandacht gaat naar het eten, de ingrediënten en de chef. Een aantal gerechten wordt door verschillende chefkoks (met en zonder Michelinsterren) bedacht, gemaakt en toegelicht. En vervolgens worden deze door amateurkoks weer nagekookt.

Waardoor de details van het meesterschap en visie van de chefs goed naar voren komt. En tegelijkertijd de amateurs enthousiast worden door de originaliteit en inventiviteit van de gerechten. Geen wedstrijd, geen show, alleen maar goed eten.

Nu al één van de interessantste kookprogramma’s. Kan de Nederlandse televisie nog iets van leren.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.