Heilbot op Siciliaanse wijze: met rozemarijnolie, kappertjes, ansjovis en citroen

Heilbot op Siciliaanse wijze: met rozemarijnolie, kappertjes, ansjovis en citroen

Heilbot is weliswaar niet bepaald Siciliaans want komt vooral voor in de Noordzee en noord-atlantische wateren. Maar de combinatie met kappertjes, ansjovis, citroen en rozemarijn kan er voor doorgaan.

Zeker met daarbij een salade van Moro bloedsinaasappel en venkel (hier hebben we daarvoor een lekker recept – laat daar dan de zeeduivel uit weg).

We hebben het recept trouwens van Jamie Oliver die dit in Happy Days with the Naked Chef met griet maakt – en die zwemt dan weer wel in de Middellandse zee.

Het is eenvoudig te maken:

  • Eerst even de rozemarijnolie maken: neem een hand verse naaldjes rozemarijn en kneus deze in een vijzel; doe er dan de olijfolie bij. Laat dit een uurtje staan zodat het goed kan intrekken.
  • Bestrijk de moten heilbot met de van rozemarijnolie; leg er wat dunne citroenschijven op en daarop weer wat kappertjes en streepjes ansjovis.
  • Zet de vis ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op zo’n 180 graden – hangt een beetje af van de dikte van de moten; de vis moet net gaar zijn maar niet droog.

Dan kun je alles opdienen met bijvoorbeeld geroosterde aardappelen en de venkel-sinaasappelsalade.

Heilbot op Siciliaanse wijze: met rozemarijnolie, kappertjes, ansjovis en citroen

Als dessert hadden we een goddelijke sublime (mooi woord voor griesmeeltaartje) van Patisserie Kuyt – gewoon in de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Sublime (taartje van luchtige griesmeel) van Patisserie Kuyt

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.