Zelfverzonnen venkelcurry

Er bestaat vast een Aziatisch land waar ze dit al eeuwen zo eten. Maar wij hebben het maar een beetje geïmproviseerd op basis van een potje Galanga-curry in de voorraadkast.

Eerst 2 knolletjes venkel in stukjes gesmoord met knoflook (en op de achtergrond wat basmati-rijst koken). Op smaak gebracht met specerijen als verse geraspte gember, citroengras (ook wel sereh genoemd) en kurkuma.

Dan een blikje kokosmelk en voornoemde potje curry erbij. Zachtjes laten koken. Wat kipfilet in stukjes erin en gaar laten worden. Over de rijst, nog wat verse koriander erover en klaar.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang 1 á 2 keer per maand een update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat nu op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.