Dadelcrème met kaneel, kardemom en vanille

Zalig zacht dessert van dadels gekookt in kaneel en kardemom. Met slagroom en vanille. Klaar in 8 minuten en 37 seconden.

Men neme:

  • 8 dadels, ontpit, in stukjes; Medjouldadels zijn het lekkerst
  • zaadjes van 1 kardemompeul
  • 1 kaneelstokje of 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • 250 gram slagroom, geklopt
  • 1 theelepel rietsuiker
  • vanille uit 1 vanillestokje

Bereiding:

  1. Kook de dadels met de specerijen in 1/4 liter water tot ze helemaal zacht zijn. Dan alles pureren (behalve het kaneelstokje dan, dat kan er uit). Alles af laten koelen.
  2. Klop de slagroom met suiker en vanille.
  3. Schep dit door  het afgekoelde dadel-specerijenmengsel.
  4. Je kunt het dan nog versieren met bijvoorbeeld wat achtergehouden slagroom of dadelstukjes en geroosterde amandelen. Of combineer het met in koffie geweekte dadels met yoghurt uit kookboek Casa Moro

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. ‘Gatverdarrie’ wat lekker!
    Het water waarin je de dadels kook heb vervangen door Port en dan geen suiker erbij.
    Verder heb ik er nog een lekkere kledder crème fraîse doorgedaan.
    Omdat mijn ome Willum, ooit restaurant Madras in Hengelo, zei: “Het is alleen maar lekker als ’t vet is.”
    Super toet!

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.