Het ziet er niét uit. Ugly Delicious, zou David Chang het noemen.
Maar het is een zalig zacht dessert van dadels gekookt in kaneel en kardemom. Met slagroom en vanille. Klaar in 8 minuten en 37 seconden.
Men neme:
- 8 dadels, ontpit, in stukjes; Medjouldadels zijn het lekkerst
- zaadjes van 1 kardemompeul
- 1 kaneelstokje of 1/4 theelepel gemalen kaneel
- 250 gram slagroom, geklopt
- 1 theelepel rietsuiker
- vanille uit 1 vanillestokje
Bereiding:
- Kook de dadels met de specerijen in 1/4 liter water tot ze helemaal zacht zijn. Dan alles pureren (behalve het kaneelstokje dan, dat kan er uit). Alles af laten koelen.
- Klop de slagroom met suiker en vanille.
- Schep dit door het afgekoelde dadel-specerijenmengsel.
- Je kunt het dan nog versieren met bijvoorbeeld wat achtergehouden slagroom of dadelstukjes en geroosterde amandelen. Of combineer het met in koffie geweekte dadels met yoghurt.

Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.
3 reacties
Mmmmm, dit lijkt me SUPER. Ga ik ook een keertje maken.
‘Gatverdarrie’ wat lekker!
Het water waarin je de dadels kook heb vervangen door Port en dan geen suiker erbij.
Verder heb ik er nog een lekkere kledder crème fraîse doorgedaan.
Omdat mijn ome Willum, ooit restaurant Madras in Hengelo, zei: “Het is alleen maar lekker als ’t vet is.”
Super toet!
Goed idee, die dadels gekookt in port. Gaan we ook proberen. En ken je deze al: http://www.watatenzij.nl/index.php/2014/03/28/dadels-in-koffie/