Wat aten zij - Gekonfijte parelhoen met truffelrisotto

Na de brandade de Nimes en de St. Jakobsschelpen met vanilleboter het hoofdgerecht: gekonfijte parelhoen met truffelrisotto (en savooiekool – maar eerlijk gezegd was die niet zo lekker; dus daar hebben we het niet meer over).

Gekonfijte parelhoen: eerst 2 dagen marineren…

De bouten van parelhoen zijn twee dagen geleden droog gemarineerd in zout en kruiden als tijm, rozemarijn en marjolein.

Dan in 4 uur garen…

Gekonfijte parelhoen

Dan hebben we ze een dag van te voren heel langzaam gegaard in een pan vol ganzenvet: in 4 uur op 80 graden in de oven. In het vet zouden de bouten dan nog maanden te bewaren zijn. Maar dat geduld hadden we niet.

En tenslotte grillen

Gekonfijte parelhoen


We hebben de bouten een halfuurtje voor opdienen in de oven op 180 graden opgewarmd, de laatste 5 minuutjes even onder de grill.

Daarbij truffelrisotto

En intussen hebben we een perfecte risotto gemaakt van rijst die gearomatiseerd was met truffel. Bedwelmend lekker. Zeker met de rode Primicia PQ 2008 van Palacio Quemado.

Gekonfijte parelhoen met truffelrisotto

Ons werk zat er toen op want één van de gasten ging het dessert maken: lavendelijs met amandelcrème, vijgen en meringue.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.