gekonfijte parelhoen

Gekonfijte parelhoen met truffelrisotto

Na de brandade de Nimes en de St. Jakobsschelpen met vanilleboter het hoofdgerecht: gekonfijte parelhoen met truffelrisotto (en savooiekool – maar eerlijk gezegd was die niet zo lekker; dus daar hebben we het niet meer over).

Gekonfijte parelhoen: eerst 2 dagen marineren…

De bouten van parelhoen zijn twee dagen geleden droog gemarineerd in zout, wat knoflook en kruiden als tijm, rozemarijn en marjolein.

Droge marinade parelhoenbouten

Dan in 4 uur zachtjes garen…

Dan hebben we ze een dag van te voren heel langzaam gegaard in een pan vol ganzenvet: in 4 uur op 80 graden in de oven. In het vet zouden de bouten dan nog maanden te bewaren zijn. Maar dat geduld hadden we niet.

gekonfijte parelhoen

En tenslotte kort grillen

Gekonfijte parelhoen


We hebben de bouten een halfuurtje voor opdienen in de oven op 180 graden opgewarmd, de laatste 5 minuutjes even onder de grill. Voor een knapperig velletje.

Daarbij truffelrisotto

Wat aten zij - Gekonfijte parelhoen met truffelrisotto

En intussen hebben we een perfecte risotto gemaakt van rijst die gearomatiseerd was met truffel. Bedwelmend lekker. Zeker met de rode Primicia PQ 2008 van Palacio Quemado.

Gekonfijte parelhoen met truffelrisotto

Ons werk zat er toen op want één van de gasten ging het dessert maken: lavendelijs met amandelcrème, vijgen en meringue.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.