Veel meer. Van bij restaurant Bridges. Na een paar dagen gekwakkel en gebrek aan eetlust niets feestelijkers dan je te laven aan allerlei soorten vis, schelp- en schaaldieren.
Zoals bij de champagne wat in kerrie gemarineerde en vervolgens gefrituurde garnaaltjes. En een zalige carpaccio van octopus met wasabi mayonaise en basilicum olie.
En toen het echte werk: de Grand Ocean Platter van de raw bar met verschillende soorten oesters, koningskrab, grote garnalen, een ceviche van St. Jakobsschelpen en verschillende tartaartjes van o.a. zalm, tonijn en hollandse garnalen. Alles heel vers, fris en zilt. Of licht aangemaakt met wat kruidjes en olie.




Dan de hoofdgerechten: voor haar een tajine van zeebrasem, met gegrilde groenten, olijven en aardappel, in een saus van komijn en saffraan. En voor hem een kreeft tandoori: ondanks de pittige kruiden-marinade ging dat heel goed met de delicate zoete smaak van de kreeft. Daarbij ook nog een mayonaise met koriander zaadjes en een pesto van korianderblaadjes. Prachtige smaken!
Bij al dit fijns dronken we een strakke, friszure Pouilly Fumé La Moynerie. Mooie combinatie.
Om tenslotte af te sluiten met wat zoetigeheden: gemarineerde ananas met mascarpone mousse en hibiscus-schuim. En een passievruchten bavarois met basilicum ijs.
Afgezien van het heerlijke eten is het ook een heel aangenaam restaurant. Modern ingericht zonder al te hip willen zijn. heel comfortabel met fijne stoelen in subtiel afgescheiden compartimenten zodat je weinig van andere gasten merkt. Kalme muziek, goed licht en attente bediening. Johannes van Dam was er al lyrisch over. Wij nu ook. Zo zouden er meer moeten zijn.

Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
1 reactie
wow, ziet er echt geweldig uit. een mooie aanwinst voor ons stadje zo te horen! dank voor de beschrijving: het water loopt je in de mond.