Eerst uitgebreid naar de toko. En met allerlei bedoelde en onbedoelde lekkernijen thuisgekomen (die vegetarische eend – foto linksboven – hebben we maar laten staan; zijn trouwens niet alle eenden vegetarisch?).

Voor de soep hebben we eerst een pasta gemaakt in de magimix van verse sereh/citroengras, galanga/laos, gember, rode peper en paar tenen knoflook. Deze pasta hebben we even aangefruit in wat zonnebloemolie. Dan nog gevijzelde korianderzaadjes erbij, een goede lepel koenjit/kurkuma en een theelepel garnalenpasta.

Toen een blik kokosmelk in de pan en nog wat kippenbouillon. En wat kaffir-blaadjes/djeroek peroet. Dit hebben we even door laten koken en vervolgens kipfilets in stukken er in gedaan – zodat deze zachtjes gaar kookten. Met garnalen of tofoe kan ook.

Intussen even wat noedels gekookt – we hadden nog wat tarwe-rijst noedels liggen.

Als groenten een kleine pak soi in stukken in de soep – eerst de stevige witte delen, paar minuutjes later het groen. Ook weer een paar minuutjes.

Dan een paar handen thaise basilicum, onmisbaar in deze soep. Neem zeker de Thaise, die is bijna anijsachtig van smaak, heel anders dan de Europese. Verder hebben we soep op smaak gebracht met nog wat Thaise vissaus.

Noedels in de kommen, soep erover geschept en nog wat limoensap erin en wat verse korianderblaadjes erover.

Het passievruchtenijs hebben we ook zelf  gemaakt – recept volgt nog. Was in ieder geval verrukkelijk. Alleen zitten we nu nog met een liter ijs in de diepvries. Luxe-probleem.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.