In vrolijke lentestemming naar de Haarlemmerdijk gewandeld. Wat de stemming alleen maar vergrootte, zoveel lekkere zaakjes als daar inmiddels zijn.

Ooit, in de grauwe jaren tachtig, was dit nog een griebusstraat, met junken, leegstand en ellende. Niks geen houtovenpizza’s, vlaams desembrood of Portugese bolo’s. En zie nu:  een gesmikkel van jewelste.

Mooie illustratie van het fenomeen dat je de verbetering van buurt of straat kunt aflezen aan het aantal restaurants, cafe’s en fijnproeverszaken, zoals ook in Brooklyn gebeurt:

“Food is the new art in the urban cultural experience. You used to have artists moving in and opening galleries, now there are foodies moving in (…)” –  Sharon Zukin (die er een boek over schreef)

Gentrification of niet, iedere buurt zou moeten juichen wanneer er een zaak opent zoals Le Sud: met een belachelijk grote keuze aan mezze uit Balkan, Midden-Oosten en Maghreb. Alleen al 5 soorten humus!

Het kookboek over de Libanese keuken (The Lebanese Cookbook) dat we net aan de overkant bij de Kookboekhandel kochten werd dan ook op slag overbodig.

’s Avonds hebben we de baba ganoush met walnoot en de hummus gegeten met wat brood en gegrilde venkel.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.