Mandoline om mooi dun te snijden

super benriner mandoline

Niet om serenades te brengen. Maar om groentes klein te krijgen. In flinterdunne plakjes, reepjes en sliertjes. En ook nog zonder je eigen vingers mee te nemen. Sinds kort doen we dat met deze Japanse mandoline, de Super Benriner. Kunnen we iedereen aanraden (in de keukenafdeling van Bol zijn er ook verschillende te vinden)

Al was het maar vanwege de uiterst gedetailleerde verpakking. Niets wordt aan het toeval overgelaten:

super benriner mandoline

Sharpness of the cutter makes your cooking chore enjoyable.

Gegrilde venkel

Zo hebben we deze venkel ook geschaafd: perfect in dunne plakjes van zo’n 3 millimeter dik (kan traploos versteld worden met eenvoudige moertjes). Zodat ze zo gaar zijn op de grillplaat. Beetje olijfolie, zout en knoflook erover. En dan even laten staan. Heerlijk.

Update: inmiddels is het eerste vingertopje toch te grazen genomen (foto verwijderd omwille van gevoelige lezers ;-). Wees verstandig en gebruik altijd de meegeleverde schaafhouder!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.