Niet om serenades te brengen. Maar om groentes klein te krijgen. In flinterdunne plakjes, reepjes en sliertjes. En ook nog zonder je eigen vingers mee te nemen. Sinds kort doen we dat met deze Japanse mandoline, de Super Benriner. Kunnen we iedereen aanraden. Bij Bol zijn verschillende mandolines te vinden
Al was het maar vanwege de uiterst gedetailleerde verpakking. Niets wordt aan het toeval overgelaten:

Sharpness of the cutter makes your cooking chore enjoyable.

Zo hebben we deze venkel ook geschaafd: perfect in dunne plakjes van zo’n 3 millimeter dik (kan traploos versteld worden met eenvoudige moertjes). Zodat ze zo gaar zijn op de grillplaat. Beetje olijfolie, zout en knoflook erover. En dan even laten staan. Heerlijk.
Update: inmiddels is het eerste vingertopje toch te grazen genomen (foto verwijderd omwille van gevoelige lezers ;-). Wees verstandig en gebruik altijd de meegeleverde schaafhouder!

Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
3 reacties
Lijkt me een super-ding.
En waar koop je dat?
Twitter: #nurb
Wij kochten hem bij Duikelman in Amsterdam. Maar hij is ook on-line te koop, bijvoorbeeld bij Potten & Pannen: http://www.pannen.nl/mandoline-japanse.html