Het Grootste Avondmaal

Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal

Weer een onomstotelijk bewijs dat we steeds meer zijn gaan eten: een onderzoek naar de grootte van de porties op verschillende afbeeldingen van Het Laatste Avondmaal in de laatse 1000 jaar.

Daaruit blijkt dat ook Jesus en zijn apostelen door de eeuwen heen flink meer zijn gaan eten. Maar liefst 69%. Maar geef toe: ze konden het hebben.

Overigens: de onderzoeker in kwestie, Brian Wansink, is ook auteur van Mindless Eating: Why we eat more than we think. Food for thought, zullen we maar zeggen.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

 1. Hoi @watatenzij,

  Inderdaad, veel meer zijn we gaan eten. Lees ook een dat boekje van Michael Pollan. Een pleidooi voor echt eten, http://bit.ly/9iEd8V, waarom onze huidige voeding de honger niet goed stilt etc. Interessant onderwerp hoor!

  Groet,

  @wateetjij

  PS. Die twitter namen hè ;-), familie?

 2. sn

  24 maart 2010 at 23:03

  Zeker, Pollan weet het als geen ander te verwoorden: “Eat food, not too much, mostly plants”. Hebben we ook al een paar keer over geblogd. Verplichte kost voor een ieder die van echt eten houdt.

  En die twitternamen: @Wateetons, @Wateetjij, @Watatenzij: tis één grote familie ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑