Kleine test

Klein vergelijkend warenonderzoek voor de Amsterdamse pizza-liefhebber. De ene dag een pizza afgehaald bij Da Portare Via. En volgende dag gegeten bij La Perla (overigens werd op diezelfde dag door TM overgewerkt en een pizza besteld bij Domino’s – maar culisnobs als wij zijn hebben we het daar verder niet meer over).

And the winner is…

Winnaar deze keer: La Perla. Omdat de pizza precies goed was: dunne kanpperige, beetje rokerige bodem. Goede tomaat, ruim knoflook zonder scherp te zijn. Maar vooral door de perfecte ingemaakte artisjokjes.

Te veel kaas

De pizza van Da Portare Via viel juist een beetje tegen. Prima bodem, lekkere rauwe ham. En een zweempje truffelolie. Maar veel te veel geraspte kaas er over. Dat verwacht je bij Domino, niet bij een zaak die pretendeert ambachtelijke echte pizza’s te bakken. Maar toegegeven: eerdere pizza’s waren hier wel erg lekker.

Hausse in houtovens?

Lijkt trouwens wel een hausse in de houtovenpizza’s. Pas is er op de Haarlemmerdijk ook nog De Pizzabakkers geopend. En binnenkort gaat bij ons om de hoek Pazzi open. Keuzes, keuzes.

Wij willen al taglio

Maar helemaal blij zouden we worden als er in Amsterdam, net als in Italië (zie foto) eindelijk eens een goede pizza al taglio te krijgen zou zijn: dan kun je meerdere verschillende stukken kiezen, zo groot of klein als je wilt. Met iedere smaak die je wilt. Dat is pas keuze.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

Wil ze allebei binnenkort proberen, klinkt goed!

En eerlijk gezegd is heel af en toe een Domino’s pizza (hot&spicy) toch best wel lekker…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.