Pizzas galore

pizza pazzi

Klein vergelijkend warenonderzoek voor de Amsterdamse pizza-liefhebber. De ene dag een pizza afgehaald bij Da Portare Via. En volgende dag gegeten bij La Perla (overigens werd op diezelfde dag door TM overgewerkt en een pizza besteld bij Domino’s – maar culisnobs als wij zijn hebben we het daar verder niet meer over).

Winnaar deze keer: La Perla. Omdat de pizza precies goed was: dunne kanpperige, beetje rokerige bodem. Goede tomaat, ruim knoflook zonder scherp te zijn. Maar vooral door de perfecte ingemaakte artisjokjes.

De pizza van Da Portare Via viel juist een beetje tegen. Prima bodem, lekkere rauwe ham. En een zweempje truffelolie. Maar veel te veel geraspte kaas er over. Dat verwacht je bij Domino, niet bij een zaak die pretendeert ambachtelijke echte pizza’s te bakken. Maar toegegeven: eerdere pizza’s waren hier wel erg lekker.

Lijkt trouwens wel een hausse in de houtovenpizza’s. Pas is er op de Haarlemmerdijk ook nog De Pizzabakkers geopend. En binnenkort gaat bij ons om de hoek Pazzi open. Keuzes, keuzes.

Maar helemaal blij zouden we worden als er in Amsterdam, net als in Italië (zie foto) eindelijk eens een goede pizza al taglio te krijgen zou zijn: dan kun je meerdere verschillende stukken kiezen, zo groot of klein als je wilt. Met iedere smaak die je wilt. Dat is pas keuze.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. Wil ze allebei binnenkort proberen, klinkt goed!

    En eerlijk gezegd is heel af en toe een Domino’s pizza (hot&spicy) toch best wel lekker…

  2. Ja, er zijn inmiddels 18 houtoven pizzeria`s in Amsterdam! Zie mijn website voor alle houtoven pizzeria`s: http://www.pizzatest.nl (site is nog niet helemaal af, maar alle Pizzeria`s staan er op)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑