En meer lekkers in Koock-boeck oft Familieren Keuken-boeck van Antonius Magirus uit 1655, zoals onlangs door Instituut Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam is verworven. Eigenlijk niet nodig als je bedenkt dat iemand allang de moeite heeft genomen het hele werk op het kopieerapparaat te leggen.

Het zorgde in de gouden eeuw voor de kennismaking in De Nederlanden met de Italiaanse keuken. Want vooral geïnspireerd op de Opera van Bartolomeo Scappi, de Ferran Adria van het Vaticaan. Toch maar mooi de eerste die een vork afbeeldde in zijn kookboek.

Aan Antonius Magirus is ook een interessante website gewijd, opgezet naar aanleiding van de becommentarieerde tekstuitgave van het Koock-Boeck in 2007.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.