asperges met gepocheerd ei en kervel

Asperges met gepocheerd ei

Dit was de eerste keer dat we eieren pocheerden. Maar het is makkelijker dan we dachten. Als je je tenminste een beetje voorbereid en hier op foodtube en daar bij Delia Smith wat technieken bestudeert.

Komt er op neer dat je vooral verse eieren nodig hebt, een beetje azijn en een platte pan met water dat net van de kook af is. Niets moeilijks aan.

Dus:

  • Ei in kommetje
  • Azijn in kokend water
  • Water van vuur af
  • Draaikolk maken in water
  • Ei in water doen
  • Deksel op pan houden
  • 3 à 3,5 minuten wachten
  • Ei er uit met schuimspaan, in badje met handwarm water om kookproces te stoppen en eventuele azijnsmaak af te spoelen.

Heerlijk bij asperges. Met een beetje boter, kervel en wat jonge aardappeltjes.

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.