Perfecte namiddag voor een pic nic op het water met R. Genietend van pastasalade en kaasquiche (gekocht bij Marqt – beetje waar maar wel lekker). Vrij naar een recept uit River Cafe Easy Two.

Recept voor zomerse pasta salade met tomaat en geitenkaas

Men neme

Voor 4 personen:

  • 300g kerstomaatjes; gehalveerd en uitgeknepen
  • 2 knoflooktenen; fijngehakt
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • Handje verse oreganoblaadjes
  • 200g jonge milde geitenkaas, bijvoorbeeld Bettine Blanc
  • 300 droge pasta; bijvoorbeeld penne of orecchiette
Bereiding
  1. Meng de tomaat met knoflook, zout & peper en olijfolie. Laat het 15 minuten marineren.
  2. Meng de geitenkaas met wat zout en peper in een aparte kom.
  3. Kook de pasta al dente, laat uitlekken.
  4. Verwarm het tomatenmengsel op laag vuur om de smaak van de tomaatjes en de knoflook wat te versterken. Schep er de pasta door.
  5. Vuur uit, kruiden erbij en tenslotte ook de geitenkaas er bij. Voorzichtig omscheppen zodat kaas en kruiden goed met de pasta en tomaat mengen.
  6. Warm of lauw opdienen. Maar koud ook nog steeds lekker.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.