De ultieme gezonde snack. Groene asperges kort blancheren (maar nog niet helemaal gaar!), uit laken lekken, droogdeppen en dan op de gloeiendhete grillplaat leggen. Droog, vooral niet met olie – dan wordt de grillsmaak nog sterker. En tenslotte nog wat zoute soyasaus erover. En nog wat sesamzaad. Dan snel opeten.
En al smikkelend bedachten we een Italiaanse variant, als antipasto. Met bijvoorbeeld aceto balsamico i.p.v. de sojasaus. Of een pittige chili-olie met knoflook. Gaan we gauw proberen.
Update: dit is inmiddels een klassieker in onze keuken. Zolang ze goed te krijgen zijn (en niet de halve wereld over moeten reizen) eten we ze makkelijk iedere week.
En inmiddels met wat nieuwe combinaties:
- met olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas
- met olijfolie en geraspte bottarga
- met olijfolie en geroosterde, fijngehakte amandelen of hazelnoten
- met sojasaus en furikake
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.