Stoof van artisjok en tuinbonen

Heerlijke lentestoof, naar Siciliaans recept (uit Eten in Italië van Antonio en Priscilla Carluccio). Klassiek met Fritelle Palermitana, knapperige gefrituurde kikkererwtenkoekjes.

Recept voor stoofpot van artisjok en tuinbonen

Men neme voor 4 personen:
  • verse tuinbonen (reken 1 kilo per persoon, ongedopt)
  • 2-4 kleine, jonge artisjokken
  • pancetta, rookspek of rauwe ham
  • 2 uien
  • 3 hele knoflooktenen gekneusd
  • bouillon
  • witte wijn
  • 2 eetlepels gezouten kappers (of zwarte olijven, ook lekker als alternatief)
  • verse oregano (of bonenkruid of munt)
Bereiding:
  1. Verwijder de stelen en buitenbladeren van de artisjokken. Snijd ze in vieren.
  2. Verhit olijfolie in een pan en braad spek en uien aan.
  3. Voeg de gedopte tuinbonen, artisjokken, knoflook, oregano, kappers, bouillon en wijn toe.
  4. Smoor de groenten afgedekt in ca. 30 min gaar.

Lekker met wat vers brood. Of wat geroosterde aardappelen.

En daarna hebben we nog een stuk abrikozen-amandeltaart genomen.

Stoof van artisjok en tuinbonen

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.