Heerlijke lentestoof, naar Siciliaans recept. Klassiek met panelle, knapperige gefrituurde kikkererwtenkoekjes. En perfecte begeleider van een mooi gebraden lamsbout.
Recept voor stoofpot van artisjok en tuinbonen
Naar een recept uit Eten in Italië van Antonio en Priscilla Carluccio.
Men neme voor 4 personen:
- verse tuinbonen (reken 1 kilo per persoon, ongedopt)
- 2-4 kleine, jonge artisjokken
- pancetta, rookspek of rauwe ham
- 2 uien
- 3 hele knoflooktenen gekneusd
- bouillon
- witte wijn
- 2 eetlepels gezouten kappers (of zwarte olijven, ook lekker als alternatief)
- verse oregano (of bonenkruid of munt)
Bereiding:
- Verwijder de stelen en buitenbladeren van de artisjokken. Snijd ze in vieren.
- Verhit olijfolie in een pan en braad spek en uien aan.
- Voeg de gedopte tuinbonen, artisjokken, knoflook, oregano, kappers, bouillon en wijn toe.
- Smoor de groenten afgedekt in ca. 30 min gaar.
Lekker met wat vers brood. Of wat geroosterde aardappelen.
En daarna hebben we nog een stuk abrikozen-amandeltaart genomen.

Ook lekker:
