bij rainarai

Voor het eerst bij Rainarai Westergasfabriek gegeten. Maar zeker niet voor het laatst. Vreemd genoeg in bijna leeg restaurant. Aan het eten lag dat zeker niet. Was onwaarschijnlijk lekker. Zelden zulke krachtige smaken geproefd die elkaar niet bestreden maar juist ondersteunden. Kok en eigenaar Laurent Med Khellout noemt het de nomadische keuken.

We kozen voor een set met 5 verschillende gerechten voor 4 personen: gesmoorde kip, salade van gemarineerde wortel en bietjes, gefrituurde sardines, stoof van kikkererwten, geroosterde aubergines. En b’stilla van kip en amandel: een knapperige rolletje van filodeeg met daarin heerlijk gekruide, bijna zoete kip.

Van de dagkaart bestelden we er ook nog een extra tajine  bij van calamares en langoustines, het pièce de résistence van dit maal. Heel pittig, met veel saffraan maar zonder bitter te zijn. Heerlijk. De schotel hebben we helemaal leeggesopt met brood, niets wilden we laten staan. We dronken er een eenvoudige maar heerlijke droge witte wijn bij uit de Var, een Venus de Pinchinat.

En tenslotte nog een dessert van vijgen met chocolade, baklava met rozenwater en dulce de leche.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.