bij rainarai

Tajines en mezze bij Rainarai Westergasfabriek

Voor het eerst hebben we bij Rainarai Westergasfabriek gegeten. Maar zeker niet voor het laatst. Vreemd genoeg in bijna leeg restaurant. Aan het eten lag dat zeker niet. Dat was onwaarschijnlijk lekker. Zelden zulke krachtige smaken geproefd die elkaar niet bestreden maar juist ondersteunden. Kok en eigenaar Laurent Med Khellout noemt het de nomadische keuken.

We kozen voor een set met 5 verschillende gerechten voor 4 personen: gesmoorde kip, salade van gemarineerde wortel en bietjes, gefrituurde sardines, stoof van kikkererwten, geroosterde aubergines. En b’stilla van kip en amandel: een knapperige rolletje van filodeeg met daarin heerlijk gekruide, bijna zoete kip.

Van de dagkaart bestelden we er ook nog een extra tajine  bij van calamares en langoustines, het pièce de résistence van dit maal. Heel pittig, met veel saffraan maar zonder bitter te zijn. Heerlijk. De schotel hebben we helemaal leeggesopt met brood, niets wilden we laten staan. We dronken er een eenvoudige maar heerlijke droge witte wijn bij uit de Var, een Venus de Pinchinat.

En tenslotte nog een dessert van vijgen met chocolade, baklava met rozenwater en dulce de leche.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.