Parelhoen met verse borlottibonen

Of andersom. Want de verse bonen waren de hoofdtraktatie. Het komt maar zelden voor dat er in Nederland verse borlottibonen te krijgen zijn.

Deze vond ik op de biologische Noordermarkt bij groentekraam De Kwikstaart. Het was al drie uur ’s middags en volgens de verkoper was ik de eerste die ernaar vroeg. Terwijl ze er zo mooi en vrolijk bijlagen. Nederlanders toch!

Heel simpel bereid naar een recept uit het River Cafe cook book Green met 2 hele knoflooktenen en wat blaadjes salie ongeveer 30 minuten zachtjes gekookt. De verse bonen hebben een heerlijk romige en nootachtige smaak.

Daarnaast ‘dan maar’ de Kemper parelhoen gemaakt die ik toch al in de boodschappentas had. Gebraden in de oven gevuld met halve citroenen, knoflook en laurierblad. Wat een feestmaal!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.