Sformato di piselli: omelette met verse erwtjes en munt

Alweer uit River Cafe Kookboek Groen: een stevige omelette, bijna een taart van verse erwtjes, ei en munt. Niet zo zwaar als een quiche want geen bodem (althans – geen deegbodem maar een dun laagje parmezaanse kaas dat smelt en een beetje knapperig wordt). Maar wel steviger dan een soufflé.

Recept voor omelette met verse erwtjes en munt

Men neme (voor 4 personen):
  • 50g boter
  • 100g Parmezaanse kaas,vers geraspt
  • 200g verse bosui, in ringetjes
  • 2,5 kilo verse doppers – of gedopt 1,25 kilo
  • kleine bos verse muntblaadjes
  • kleine bos verse basilicumblaadjes
  • 150g ricotta
  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 biologische eieren
  • olijfolie, verse zwarte peper & zout
Bereiding:
  1. Voorbereiding: verwarm de oven op 19o graden; neem een vorm van zo’n 24 cm doorsnede, redelijk hoog. Vet deze in en bestrooi royaal met de helft van de parmezaanse kaas.
  2. Smelt de rest van de boter in een middelgrote pan en fruit daarin de bosui heel zacht. Roer daar de doppers door met de helft van de munt en de basilicum. Voeg 75 ml heet water toe en laat alles goed doorwarmen. Breng op smaak met zout & peper. Laat dan afkoelen.
  3. Doe de helft van het erwtenmengsel in een foodprocessor met de ricotta en de room. Voeg dan, met draaiende motor één voor één de eieren toe.
  4. Doe het ei-ricotta-room-mengel in een grote kom en voeg daar de rest van de erwten bij, samen met de rest van de parmezaanse kaas en de rest van de kruiden. Breng weer op smaak.
  5. Giet dit alles in de bakvorm en sprenkel er wat olijfolie over.
  6. Bak de taart in zo’n 30 à 45 minuten. De sformato zal rijzen en moet bovenop knapperig goudbruin zijn. Als hij in het midden stevig is en van de rand loslaat is hij gaar.
  7. Neem hem uit de oven, laat hem 5 minuten rusten en serveer dan op een schaal.Warm of op kamertemperatuur.

En dan nog een frisse salade er bij.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.